Tam Öğrenme Modeli
Tam öğrenme de öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal özellikleri dikkate alınır. Öğretim hizmetinin niteliği belirlenerek hemen ardından izleme testleri uygulanır. Bu testlerde amaç öğrencinin hedeflerinin gerçekleştirilip, gerçekleştirilemediğini saptamaktır. Arhan koleji olarak tüm öğrencilerimizin başarıya ulaşmalarını istiyoruz. Öğretim sürecinin sonunda belirlenen hedeflere öğrencilerimizin % 70 başarıya ulaşamaması durumunda tamamlayıcı ek öğrenme etkinliklerine yer vermekteyiz. Arhan Koleji olarak yaptığımız bazı çalışmalar;
· Bire bir öğretim,
· İşlenen konu tekrarları,
· Ek kaynak kullanımı,
· Sınıf içi etkinlikler,
· Eğitsel oyun öğretimi,
· Küçük gruplarla öğretim,
· Evde ve okulda ek öğretim,
· Öğretmen-öğrenci iletişimi
· Öğrenci-öğrenci iletişimi gibi konularda öğrencilerimizi destekleyici çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Öğrencilerimizin tam öğrenme de belirlenen hedefe ulaşmak için aldığı ek öğretim hizmeti tamamladıktan sonra bir diğer öğrenmeye geçmekteyiz. Bu süreçte öğretmen aktiftir. Ders planlı bir şekilde işlenir. Sınıf mevcutlarımızın kalabalık olmaması uygulamayı sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlamaktadır.
Bizler Arhan koleji olarak okul ortamında öğrencilerimizde gözlenen bireysel farklılıkların nedenlerini inceleyerek ve öğrencilerimizin bireysel farklılıklarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizde derse başlamadan önce var olan potansiyeli belirleyerek, öğretim düzenlemesi sağlıyoruz. Yine sınıf ortamında da grup çalışmalarına yer vermekteyiz.
Hedefimiz tüm öğrencilerimizi mutlu ve başarılı bireyler olma yolunda desteklemektir. Her bir öğrencimiz %70 hedefine ulaştığı için kendilerine olan akademik öz güveni ve saygısı artmaktadır. . Tam öğrenme modelini kullanırken bizler değiştirilebilen ögelerle öğrencilerimize en iyi şekilde yardımcı olmayı planlıyoruz;
· Derslerle ilgili ön öğrenmeleri kullanmak öğrencilerimizde kalıcı izli bilgiyi kavratmak,
· Öğrencilerimizin derslere karşı olumlu tutumunu geliştirmek,
· Kendilerine inanmalarını, yapabilme potansiyellerine güvenmelerini sağlamak,
· Başarma duygusunu içselleştirmelerine yardımcı olmak,
· Zaman kullanımının önemini vurgulamak.
Öğrenme gerçekleşirken; ipuçları, derse etkin katılım, pekiştirme ve dönüt-düzeltme gibi niteliklerden yararlanmaktayız.